lan: en
mode: topics
page: oekologie
sub: og-page_tit: Ecology og-page_des: Sustainable locations for the future are first created when there is interplay between ecology and design. The open space of today must be conceived for a better world of tomorrow, in which people and nature live together in a compatible way. og-page_kwd: Landscape Architecture, Topic, Ecology og-page_url: https://hager-ag.ch/en/topics/oekologie/ [open] og-page_img: https://hager-ag.ch/db_data/top/oekologie/image_web.jpg [open]

Ecology

Part of the basis of every planning activity is incorporating the interests of nature. Diversity and interconnectedness are important parameters for an ecologically oriented living environment.
By dealing with land, water, and the climate in a balanced way in our projects, we create intact ecosystems and thus a sustainable basis for life for flora and fauna. Interconnecting open spaces with their surroundings gives rise to extensive systems of open spaces that unleash a large number of ecological and social potentials. In addition to a resource-saving approach, when constructing, our aim is to generate a diversity of uses and species that is as great as possible. The greater the biodiversity, the more dynamically a location can react to future changes and hence be sustainable for future generations.
The pavilion-like school facility is situated in a landmarked garden where there is no space for either promoting biodiversity or space to play. It was possible to come up with a solution compatible with the location by means of a targeted upgrading of the roof surfaces, where it has been possible to achieve a clear improvement for biodiversity with minimum effort.

RhB-Bridge, Reichenau

Where the Vorderrhein and Hinterrhein Rivers flow together, the second bridge over the Hinterrhein for two-lane development supplements the existing, landmarked lattice framework bridge.
A new city park is being created on the site of the former railroad tracks. A grove of blossoming trees surrounds the expansive, central meadow. On the southern side, a generous sundeck offers a café and a wide range of opportunities for play.
The former clay quarry served as a landfill and was subsequently placed under nature protection. The surface water is not permitted to seep in. With large basins of water, we have created diverse habitats that—corresponding to the artificiality of the location—are also designed in an artificial way.

Other Projects